Temma

hero banner

About

Temma is een online platform en community dat middelbare scholieren en startende studenten de mogelijkheid geeft, om op een veilige en vertrouwde plek hulp te vragen en te ontvangen.

Het doel

01

een centrale (online plek waar jongeren naartoe kunnen voor cruciale informatie rondom hun studie en alles dat daarbij komt kijken, en waar jongeren veilig en zonder stigma hulp kunnen ontvangen van medestudenten of van (pro bono) professionals

02

Het platform biedt kostenvrij juridische, mentale en financiƫle ondersteuning aan alle jongeren in Nederland, maar in het bijzonder aan een groep jongeren met een minder sterk sociaal economisch netwerk.

03

Daarnaast geeft het platform jongeren de mogelijkheid om anoniem of persoonlijk studie of thema specifieke vragen te stellen, die ze misschien niet durven te stellen in een volle college zaal of tijdens een opendag.

04

Tot slot herinnerd het platform nieuwe studenten aan cruciale deadlines, steunvoorzieningen en regelzaken om veilig en zonder kleerscheuren je studie door te komen.

05

De cijfers van de pilot in 2022 samen met het RCOAK en Janivo fonds en het overheidsprogramma De Mens Centraal van het min-BZK en nu het min-OCW.

Resultaten pilot 1

  • 860+ gebruikers
  • 150+scholieren en studenten gespreken
  • +- 90 vrijwilligers actief op het platform in samenwerking met de advieswinkel, Rechtsbijstandsportaal, en studieverengingen
  • 16.000 views in 4 maanden zonder marketing of promotie campagnes
  • Our partners